Fietsgids van Lidl vermeldt verkeerde knooppunten voor West-Vlaanderen

Redactie KW

Provinciebedrijf Westtoer kondigde in september 2015 een volledige vernieuwing van het netwerk aan en die wijziging is zo ingrijpend dat de bestaande netwerkkaarten niet meer bruikbaar zijn.

Warenhuisketen Lidl verkoopt een nieuwe fietsgids van 178 pagina’s met routes in alle Vlaamse provincies. Voor de fietsroutes zijn de netwerken met knooppunten gebruikt. Helaas werd voor West-Vlaanderen geen rekening gehouden met de grondige vernieuwing van het netwerk. Het Provinciebedrijf Westtoer kondigde in september 2015 een volledige vernieuwing van het netwerk aan. De wijziging is dusdanig ingrijpend dat de bestaande netwerkkaarten niet meer bruikbaar zijn. Het nieuw fietsnetwerk wordt op 28 maart geopend.

Na grondig nazicht van de fietsgids die Lidl en uitgever Falkland BV vanaf vandaag verkoopt, stelt provinciebedrijf Westtoer vast dat de fietsgids geen rekening houdt met de wijziging aan het knooppuntennetwerk en dus geen actuele informatie bevat voor de routes in West-Vlaanderen.

>> De nieuwe fietskaarten met de actuele informatie over de fietsnetwerken in het Brugse Ommeland, de Leiestreek, de Westhoek en aan de Kust zijn te koop bij Westtoer (www.shop.westtoer.be)