Ferrylijn Oostende-Ramsgate nog niet op 1 maart van start

De ferryverbinding Oostende-Ramsgate gaat niet op 1 maart van start. © DJI
Redactie KW

De nieuwe ferrylijn tussen Oostende en Ramsgate zal toch niet op 1 maart starten, maar later dit jaar. De overeenkomst tussen de exploitant en de haven van Ramsgate is nog niet getekend.

In oktober werd aangekondigd dat het Britse Seabourne Freight op 1 maart met zes afvaarten per dag tussen Oostende en Ramsgate start. Enkele weken terug liet burgemeester Johan Vande Lanotte in de Krant van West-Vlaanderen al weten dat het mogelijk later zou zijn. Dat wordt nu bevestigd. Volgens Vande Lanotte is de overeenkomst tussen Seabourne Freight en de haven van Ramsgate nog niet getekend. Er wordt nu gemikt op een start half april-begin mei, maar dat hangt af van Ramsgate.

De Oostendse haven wacht ook op de overeenkomst met Ramsgate alvorens zelf de nodige veiligheidsinvesteringen te doen. Die zijn nodig om te verhinderen dat transmigranten in Oostende op de ferry richting Engeland raken. Zowel de exploitant als het havenbedrijf zullen de nodige investeringen doen. Oostende stelt tien extra politiemensen aan, die gefinancierd zullen worden met een kleine 30% van de havenrechten die Seabourne Freight betaalt. De federale overheid voorziet ook 16 extra mensen bij de Scheepvaartpolitie, zo liet minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon in zijn antwoord op een parlementaire vraag van Brecht Vermeulen (N-VA).

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier