Familie Missiaen van Alveringem: “Ambachtelijke paté en foie gras”

V.l.n.r. herkennen we Carmen Missiaen, Joris Missiaen, moeder Rita Depuydt en vader Jan Missiaen. © JTV
Redactie KW

De Veurn’Ambachtse verovert sinds 1980 de harten met zijn delicatessen. De familie Missiaen is één van de tien finalisten van Creatieve Ondernemer 2015.

Zaakvoerder Jan Missiaen behoort al tot de vijfde generatie van een slagersfamilie. Overgrootvader Clement Missiaen begon zijn eerste slagerij in de gemeente Werken. In 1980 startte de familie het vleeswarenatelier Veurn’Ambachtse in Alveringem.

Vanaf de eerste dag was het de bedoeling om ambachtelijk te werken. Zo gebruiken we ambachtelijke werkwijzen in plaats van industriële productiemethoden. We specialiseerden ons in het vervaardigen van patés en fijne terrines. We bieden producten met een kwaliteitscertificaat”, legt zoon Joris uit.

Ongelofelijke erkenning

“We zijn erg tevreden met deze nominatie. Ze is voor ons een ongelofelijke erkenning. We hebben weinig verwachtingen voor de afloop van de competitie. Ambachtelijke kwaliteit moet je vooral proeven. In 2000 kwam ik met mijn zus Carmen in de zaak. De Veurn’Ambachtse breidde verder uit met de opening van het praat- en eetcafé ‘t Potje Paté, waar je de delicatessen van De Veurn’Ambachtse zelf kan proeven. We willen ons officieel streekproduct blijven promoten”, besluit Joris.

(MF)

DE VEURN’AMBACHTSE

Activiteit: paté, foie gras en potjesvlees.

Aantal werknemers: 10.

Website:www.deveurnambachtse.be.

Stemmen kan tem 18 oktober op www.creatieveondernemer.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier