Facebookgroep voor ‘Eén maand Extra alcohol’ in Brugge

Redactie KW

Als reactie op de oproep van het Brugse stadsbestuur om een maand zonder alcohol te leven, werd de Facebookgroep ‘Een maand Extra alcohol’ opgericht.

Hiermee willen de initiatiefnemers mensen warm maken om de komende maand een extra stapje in de wereld te zetten.

De stad Brugge roept haar inwoners op om van donderdag 24 maart tot donderdag 21 april een maand zonder alcohol te leven . “Personen die zich hiertoe geroepen voelen, steunen wij volledig in hun streven”, klinkt het op de pagina van de Facebookgroep ‘Een maand Extra alcohol’. “Toch willen wij in deze periode ook de Brugse HoReCa en het verenigingsleven maximaal steunen. Daarom een oproep aan personen die niet meedoen aan de actie van de stad Brugge, om tijdens deze periode misschien een extra glaasje alcohol te nuttigen. Of gewoon eens extra een terrasje of feestje te bezoeken, zelfs zonder alcohol.”

Facebookgroep voor 'Eén maand Extra alcohol' in Brugge

Om mensen aan te moedigen vaker de horeca te frequenteren, lanceert de Facebookgroep ook een oproep om feestjes, happy hours, evenementen en optredens tijdens voornoemde periode te posten. “Zo weten liefhebbers waar ze tijdens deze periode terecht kunnen om hun geliefde drank te nuttigen”, klinkt het.

Inmiddels sloten 330 mensen zich bij de Facebookgroep aan, bijna 500 anderen betonen interesse.

(svv)