Even discussie tussen landbouwers en politie op brug boven E403

Redactie KW

Enkele actievoerders hadden het gevoel dat hun bezetting weinig effect met zich meebracht.

Zoals gepland kwamen de landbouwers van het Algemeen Boerensyndicaat bijeen op de brug over de E403 in Lichtervelde/Koolskamp. Met mondjesmaat reden de tractoren naar de twee op- en afritten en kon geen enkel voertuig door in de richting van Lichtervelde of Koolskamp.

De wegpolitie had het echter slim gespeeld en sloot de op- en afritten af voor wie de snelweg wilde verlaten. De rest van het verkeer werd afgeleid naar Ardooie of Torhout. De actievoerders kregen zo wel het gevoel dat hun actie mislukt was en enkelen drongen er op aan om de autostrade op te rijden. Ze werden tot kalmte aangemaand door het provinciaal bestuur. Ook de politie van de zone Tielt had alle moeite om enkele heethoofden in bedwang te houden.

Het kwam tot felle discussies tussen politie en landbouwers omdat die ervan op de hoogte werden gebracht dat hun collega’s in Middelkerke toch op de snelweg reden. Na overleg besloten de boeren om de op- en afritten van Ardooie en Torhout te bezetten, maar dan via gewone wegen. Zo kreeg het verkeer op de binnenweg tussen Roeselare en Torhout met kilometerslange file af te rekenen.

(JB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier