Eveline Maes opent de deuren van vernieuwde Waaiberg in Aarsele

Eveline Maes met haar kinderen Gilles en Noémie Lampaert. © Foto VVC
Redactie KW

Eveline Maes (36) staat achter de toog van de vernieuwde Waaiberg.

“Mijn man Steven Lampaert (35) en ik kwamen hier vaak eten en zagen dat de zaak te huur stond”, vertelt ze. “Steven is bestuurslid bij de tennisclub en vroeg of het iets voor mij kon zijn. Toen ik zag dat er boven ruimte was om de kinderen te laten verblijven, was ik overtuigd. Eigenaar Olivier Siemoens van bouwbedrijf Siemoens stapte mee in ons verhaal. Hijzelf en de bvba van mijn man zorgden voor een serieuze renovatie.” Het interieur kreeg een fikse opknapbeurt. “De toog is een stuk korter gemaakt, waardoor de ruimte groter lijkt. We kozen voor lichte kleuren en passend meubilair om een frisse uitstraling te bekomen.”

Ook kleine keuken

Eveline wil de Waaiberg uitbaten als tearoom, praatcafé en loungebar, maar zal ook kleine keuken serveren. “Van woensdag tot zaterdag gaat de tearoom open om 14 uur en zijn er snacks, slaatjes en pasta’s te verkrijgen vanaf 18 uur. Wie later op de avond iets komt drinken, is van harte welkom in de lounge. Op zondag open ik om 11 uur en serveer ik de eetkaart ook ‘s middags. Maandag en dinsdag sluit ik.”

Eveline werkte in haar jonge jaren geregeld als hulp in een café, maar leerde de kneepjes van het koken bij slagerij Lieven, waar ze 19 jaar lang werkte. Eveline is trots haar eigen zaak op te starten en haar kinderen Gilles (11) en Noémie (7) dicht bij haar te kunnen houden.

(VVC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier