Evelien creëert naaiboek met meer dan 200 jurken (en die kan je ook in 3D bekijken)

Foto JE
Redactie KW

‘200 jurken’ werd een bloemlezing van jurken in alle maten en vormen. “Ik schreef een boek dat ik zelf graag in de winkelrekken zou willen vinden”, vertelt ze.

“Niet alleen functioneel, maar ook gewoon mooi, zodat je kan bladeren als in een magazine. Met een app kan je bovendien de modellen virtueel uit het boek laten stappen, zodat je het kleedje in 3D kan zien.”

Evelien Cabie is architecte van opleiding. “In oktober polste een vriendin die bij Lannoo werkt of ik het zou zien zitten om een naaiboek te maken”, opent Evelien. “Eerlijk? Daar had ik nog nooit over nagedacht, maar ik vond het wel een fantastisch plan. Meteen heb ik al mijn ideeën op papier gezet. Naaien doe ik al lang. Ik startte als 18-jarig meisje onder goedkeurend oog van mijn grootmoeder. Zij leerde mij de eerste kneepjes van het vak. Daarna kreeg het weer een boost met de geboorte van de kinderen. Enkele jaren geleden ben ik ook een eigen blog sewbidoo.blogspot.be gestart. Zo vorm ik een stukje van het grote ‘blogland’, waar heel veel dames een eigen blog hebben en online tonen wat ze gemaakt hebben.”

Ik wou een boek maken met en voor dames in alle maten en lichaamsfiguren

Naast de jurken en hun patronen bevat het boek ook stijl- en kleuradvies. Als modellen trommelde Evelien een handvol vriendinnen op. “Ik wou een boek maken met en voor dames in alle maten en lichaamsfiguren. Daarom heb ik niet gewerkt met professionele modellen. Bij mijn vriendinnen ging ik op zoek naar een appel-, peer- of X-figuur. Ik maakte voor hen een kleedje dat hun figuur het best zou flatteren en liet hen passen om de pasvorm te checken.”

Voor de fotoshoot diende Eveliens huis in hartje Kortrijk als decor. “Als architect is het best wel leuk om je huis zo vereeuwigd te zien”, lacht ze. “Het was een hele leuke ervaring, we hebben er enorm van genoten. Met mooie make-up en de juiste accessoires zag iedereen er top uit. Dat merk je ook in het boek, vind ik, de dames stralen.”

134 camera’s

Via de app kan je je nog beter voorstellen hoe alles eruit zal zien. “Dat is het werk van mijn echtgenoot”, zegt Evelien. “Stijn is met zijn bedrijf Polygon Graphics al ruim 15 jaar met 3D bezig.” Voor de opnames van de 3D-beelden, neemt het model plaats in het midden van 134 camera’s. Met beamers wordt een grid geprojecteerd op de persoon. De camera’s nemen in een oogwenk twee foto’s en met die gegevens wordt het figuur 3D samengesteld.

(JE)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad

>> www.200jurken.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier