Eurofreez zal in industriezone Poperinge diepvriesfrieten produceren

Redactie KW

Het schepencollege gaf een gunstig advies voor de nieuwe vestiging van Eurofreez in de St.-Jansstraat op de industriezone Sappenleen.

De fabriek blijft behouden in de Molendreef in Proven, maar de site in Poperinge kan zorgen voor een bijkomende tewerkstelling van minstens 100 mensen.

Plantmanager Philippe Debruyne: “Nu werken in Proven 260 mensen. In Poperinge wordt er gebouwd op een oppervlakte van 6,5 ha. Daar zal op termijn 150 man kunnen werken, waaronder een vijftigtal die nu in Proven aan de slag zijn. In Poperinge zullen alleen diepvriesfrieten geproduceerd worden. Momenteel vervaardigen we 45.000 ton friet per jaar, dat wordt opgetrokken naar 200.000 ton. Qua budget moeten we wel nog eerst het fiat krijgen van het Nederlandse Cosun, de moedermaatschappij van Avico-Eurofreez.”

Burgemeester Christof Dejaegher (CD&V): “Eerder hadden we reeds de bouwvergunning verleend. Het openbaar onderzoek rond de inplanting van de nieuwe fabriek is afgesloten. Er werden geen bezwaren ingediend. In het schepencollege hebben we nu ook een gunstig advies verleend. Dat werd dinsdag verstuurd naar de provincie. Maar we verwachten zeker geen problemen. Zoveel bijkomende jobs in de voedingsindustrie is voor Poperinge zeker een goede zaak! De mensen zullen immers blijven eten nodig hebben. En door de steeds toenemende verstedelijking zal er nog meer vraag zijn naar dergelijke producten.”

Eurofreez werd in 1965 opgericht in Roesbrugge, en verhuisde later naar Proven. Oorspronkelijk werden alleen diepvriesfrieten vervaardigd, later kwamen daar aardappelkroketten, -puree, -gratin, snacks, groenteburgers, soepen en sausen bij. Het bedrijf exporteert naar meer dan zestig landen.

(AHP-foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier