Elke donderdag markt in Rekkem

Redactie KW

Onder muzikale begeleiding van Marino Punk werd op donderdag 20 april de markt in Rekkem ingehuldigd door het bestuur van UNIZO Rekkem en het gemeentebestuur van Menen. Voortaan zal elke donderdag van 8 tot 12 uur een markt in Rekkem plaatsvinden.

Vorig jaar werd door Dorien Liefooghe, voorzitter van UNIZO Rekkem, de Rekkemse markt op een bestuursvergadering voor het eerst voorgesteld. Niet iedereen ging meteen akkoord. “Het is niet evident om zo’n markt op poten te zetten”, meent Dorien. “Alles moet in orde zijn qua veiligheid, zoals met de brandweer en de wegomlegging moet goedgekeurd worden. Gelukkig nam het stadsbestuur zelf contact op met de kraampjes. Dit project was echt een supermedewerking.”

Marino Punk

Develter Carina van de dienst Lokale Economie hielp bij de organisatie van de markt en zorgde dat Marino Punk de markt kon inhuldigen. De Meense artiest wist met zijn accordeon samen met het warme zonnetje een festieve sfeer te creëren.

Het is niet evident om zo’n markt op poten te zetten

Op de markt was een wijd assortiment aan pizza’s, groenten en fruit, kleren, vis, vlees en vis verkrijgbaar. Zowel de inwoners als marktkramers waren enthousiast over het initiatief. “Voor de meesten is de markt een sociale aangelegenheid“, legt burgemeester Martine Fournier uit. Sommige verhalen van enkele inwoners lijken deze stelling te bevestigen.

Voor Monica Ghealloo en Jaak Debaas is de markt blijkbaar meer dan een winkelplaats.
Voor Monica Ghealloo en Jaak Debaas is de markt blijkbaar meer dan een winkelplaats.© MM

Rekkemnaar Jaak Debaas (62) en Menenaar Monica Ghealloo (74) zijn oude bekenden van elkaar. “Ik ging vroeger nooit naar de markt, maar eigenlijk is dat wel handig”, meent Monica. “En kijk, ik vind het wel leuk dat ik iemand tegenkom die ik al lang niet meer heb gezien.” Jaak woonde vroeger met zijn ouders bij Monica in de buurt in Menen. Wanneer hij uit het nest verhuisde, vestigde hij zich in Rekkem. “Wij zijn oude buren van elkaar”, bevestigt Monica. “Welja jong kun je ons niet meer noemen hé”, lacht Jaak. Voor sommigen is de markt blijkbaar meer dan een winkelplaats.

Patrick Baert is de visleverancier van dienst.
Patrick Baert is de visleverancier van dienst.© MM

Patrick Baert (52) is de visleverancier van dienst op de markt. Hij verkoopt al 25 jaar zijn filets en visjes aan de Geluwse markt of via leurhandel waar hij van deur tot deur verkoopt. Patrick is van Nieuwpoort afkomstig. “Daar waar het allemaal begint”, knipoogt hij, verwijzend naar de oorsprong van zijn grote aanbod aan vissen. Hij hoorde via Radio 2 dat Rekkem zijn eigen markt opende en voelde zich verplicht om met zijn vis de inwoners van een gezonde portie aan Vitamines A en D te voorzien.

Elke donderdag markt in Rekkem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier