Einde van Schlegel in Gistel nabij, jobs van 34 werknemers bedreigd

Redactie KW

Maandagvoormiddag werd op een bijzondere ondernemingsraad bij de BVBA Schlegel in Gistel de intentie bekendgemaakt om over te gaan tot collectief ontslag en sluiting.


Hierdoor dreigen 22 arbeiders en 12 bedienden hun job te verliezen. In september 2012 werd al een herstructurering doorgevoerd waarbij toen een 40-tal werknemers hun job verloren.

Schlegel is gelegen in de Rochesterlaan in Gistel. Tot in 2012 werden er afdichtingen voor de bouwindustrie en industriële textielproducten gemaakt. De economische crisis deed de vraag naar afdichtingen zodanig slinken dat de productie ervan in België werd afgestoten en verhuisd naar Engeland en Spanje. Toen al moesten 40 werknemers vertrekken.

De productie van industriële textielproducten bleef wel in Gistel en werd verder afgelijnd. Maar het tweejarenplan bleek niet succesvol genoeg om de vestiging in België te behouden, zo blijkt nu. De economische crisis duurde langer dan voorzien en de klanten waren niet bereid om dezelfde prijzen te blijven betalen. De concurrentie uit het buitenland werd er bovendien niet kleiner op.

Momenteel ligt het plan van sluiting en collectief ontslag op tafel, aangezien er zich vooralsnog geen geïnteresseerde kopers hebben aangeboden.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier