Eigen Haard bouwt 40 woongelegenheden op Leanderhof in Zwevegem

Stefanie Vandenbroucke en Erwin Bossuyt. Op de achtergrond Renaat Vandevelde (adj dir Eigen Haard), Antoon Vanassche en Marc Claeys. © GVH
Redactie KW

De Sociale Huisvestingsmaatschappij Eigen Haard koopt van de NV Vanhaerents de nodige gronden voor de realisatie van 40 woongelegenheden.

Eigen Haard zal binnenkort instaan voor de bouw van 22 appartementen en 18 woningen op het Leanderhof in Zwevegem. “Samen met andere nieuwbouwprojecten van Eigen Haard, zoals o.a. de Bekaertsite in Moen en de Losschaert, zullen er de komende drie jaar bijna 150 nieuwe sociale woningen beschikbaar zijn.”, zegt voorzitter Erwin Bossuyt.

Nu bereikte men een akkoord met Stefanie Vandenbroucke, directeur bij Vanhaerents, voor de aankoop van een stuk grond op de voormalige Bekaertsite. Het project Leanderhof voorziet naast een 300-tal woongelegenheden ook enkele commerciële ruimtes. “Langs de Deerlijkstraat voorzien we de bouw van 18 sociale rijwoningen, allen met tuin, en die bedoeld zijn voor gezinnen met kinderen. In de Bekaertstraat komt er dan weer een gebouw met 22 sociale appartementen, waarbij we denken aan minder jonge mensen, rekening houdend met de zorgmogelijkheden van de heel nabijgelegen OCMW-voorzieningen.”, aldus Bossuyt die er nog wel de nadruk oplegt dat het allemaal over huurwoningen zal gaan en dus niets kan aangekocht worden.

Nu moeten nog de nodige vergunningen en dergelijke in orde gemaakt worden, maar men hoopt zeker begin 2017 met de bouw te kunnen starten.

(GVH)