Eethuis Pieter in Roeselare last sabbatjaar in

© Foto Facebook Eethuis Pieter
Frederic Vansteenkiste
Frederic Vansteenkiste Medewerker KW

Chef Pieter Lauwers zet het kookvuur na 25 jaar even op een laag pitje en gaat vooral reizen en tijd vrijmaken voor zijn kinderen.

De Roeselaarse chef zette vrijdag een bericht op zijn Facebookpagina waarin hij aankondigt dat de zaak op zondag 26 juni sluit. Of dat een definitief einde van Eethuis Pieter wordt, ligt niet vast, legt Pieter Lauwers zelf uit. “Bedoeling is eens een jaartje te herbronnen. Alles op 0 zetten en eens kijken wat het leven biedt”, aldus Pieter Lauwers. “Ik heb een nieuwe wending nodig, om dan nadien op volle kracht voort te doen of te herstarten.”

Ik wil eens kijken wat het leven biedt

Maar of dat dan Eethuis Pieter 2.0 wordt, of iets helemaal anders, ligt nog niet vast. “Ik weet nog niet in welke vorm dat zal zijn, neen”, legt Pieter Lauwers uit. “Het is 25 jaar dat ik in de potten roer en de zaak is er sinds 1999. Het is tijd voor iets anders.” Pieter wil herbronnen, reizen, nieuwe smaken opsnuiven en meer tijd doorbrengen met zijn dochters van 8 en 11 jaar. “Ik heb 25 jaar in de weekends gewerkt, ik wil nu ook wel eens een weekend als een ‘gewone mens’ doorbrengen. (lacht)”

Voor het zover is, wil Pieter met zijn crew wel nog in schoonheid eindigen. “We hebben nog altijd 14/20 in de Gault&Millau-gids, we willen een mooi slot en een einde op niveau.” Wat er daarna met het pand in de Delaerestraat moet gebeuren, ligt ook nog niet vast. “Ik laat alles op mij afkomen”, aldus Pieter.

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier