Eerste vier ambassadeurs in Leiestreek ontvangen Q-label

Josephine Fassaert, Liesbet Billiet, Katrien Six, Franky De Block, Guy Cras, Stefaan Gheysen, Lieve Pollet, Claude Goes, Jannick Delodder, Ignace Defever, Rudolf Scherpereel, Corijn Lex en Herman Lodewijks. © IC
Redactie KW

In het eerste kwaliteitstraject behaalden vier ondernemingen het Q-label : voor Bellegem hotel Troopeird, voor Roeselare R&Breakfast en hotel De Bonte Os en voor Wakken B&B De Zoete Kers.

Het provinciebedrijf Westtoer startte in de Leiestreek met een begeleidingstraject rond kwalitatieve dienstverlening. Toeristische ondernemers in de regio konden de opleiding volgen. Daarnaast kregen ze individuele begeleiding op maat. Tijdens bedrijfsbezoeken konden ondernemers ervaringen met andere collega’s uitwisselen en in een onderzoek naar klantentevredenheid gingen de ondernemers aan de slag met de suggesties die ze van hun gasten ontvingen. Mystery guests bezochten de zaken bovendien en beoordeelden de vriendelijkheid, gastvrijheid en de netheid. Na goedkeuring van het kwaliteitsdossier door de projectjury haalden vier ondernemingen uit de Leiestreek het Q-label.

Dit kwaliteitslabel is voor drie jaar geldig. De ondernemingen met dit label staan garant voor een kwalitatieve dienstverlening aan hun gasten. Met de introductie van het label in de Leiestreek wil Westtoer nog ruimer samenwerken met de toeristische sector in de regio.

(IC)