Eerste steen gelegd van bedrijfsverzamelgebouw in Lichtervelde

Het bedrijfsverzamelgebouw wordt dit najaar in gebruik genomen. © Foto TV
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

In de Tweelindenstraat in Lichtervelde werd dinsdagavond de symbolische eerste steen gelegd van het Businesspark 2Linden. Het bedrijfsverzamelgebouw zal plaats bieden aan negen bedrijven. Twee units zijn al verkocht.

Het Businesspark 2Linden wordt gebouwd in de Tweelindenstraat, naast ontmoetingscentrum De Schouw. Het bedrijfsverzamelgebouw komt er dankzij samenwerking tussen de WVI, de gemeente Lichtervelde en bouwbedrijf Beeuwsaert Construct.

Het gebouw omvat 9 units van 282 tot 351 vierkante meter, goed voor in totaal 2.700 vierkante meter bedrijfsruimte. Er wordt gemikt op logistieke, productie- en opslagbedrijven. De eerste werken werden aangevat in mei, de oplevering en ingebruikname is voorzien voor oktober van dit jaar. “Vanuit de gemeente waren we absoluut vragende partij voor meer ruimte om te ondernemen, want die ruimte is momenteel bijna uitgeput. Ik ben er dan ook van overtuigd dat deze ruimtes als zoete broodjes zullen verkopen”, aldus schepen van bedrijventerreinen Els Kindt (CD&V).

Ondertussen zijn er al twee units verkocht. Brandstoffen Stragier uit Ardooie en het lokale doe-het-zelfbedrijf Joye – Den Baes nemen er hun intrek. “Het gebouw is perfect voor extra stockageruimte. Zo kunnen we een grotere voorraad aanleggen en nog betere prijzen aanbieden”, aldus Walter Joye.

(TV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier