Eerste ondernemerskalender voorgesteld in Zwevegem

Redactie KW

Met de Ondernemerskalender en de Welkombon heeft het gemeentebestuur twee nieuwe initiatieven om de handel in Zwevegem te promoten.

“Deze ondernemerskalender is het bewijs dat samenwerking op heden een must is om tot een mooi resultaat te komen”, zegt schepen van lokale economie Eddy Defoor (N-VA), die er meteen aan toevoegt dat hij trots is op het eindresultaat.

Volgens de schepen is zo’n kalender een goed middel om de ondernemers voor te stellen aan de inwoners van de gemeente. “We zoeken soms ver buiten de eigen gemeente naar producten of diensten en laten ons daar soms makkelijk leiden of misleiden door de reclame. Soms hebben we gewoon geen weet van wat er leeft in onze gemeente. Vandaar dat we met de ondernemerskalender een poging doen om de lokale handelaars voor te stellen aan de inwoners.”

76 handelaars nemen deel

Een ander initiatief, de Welkombon, moet er eveneens voor zorgen dat de plaatselijke ondernemers gepromoot en gekend worden binnen de gemeente. “Maar liefst 76 lokale handelaars namen deel aan dit initiatief. Ze geven een korting, een geschenk of een andere promotie, te geven aan elke nieuwe inwoner van Zwevegem”, aldus Defoor.

Volgens de schepen heeft ondernemen in Zwevegem zeker een toekomst. Hij verwees hierbij naar de vele woonverkavelingen en het groeiend aantal inwoners. De ondernemerskalender zal verspreid worden via de deelnemende handelaars.

(GV – foto GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier