Rubriek Economie

Eerste deel van Flinterstar komt wellicht donderdag aan in Gentse haven

27/06/16 om 16:59 - Bijgewerkt om 16:59

Dat zegt recyclagebedrijf Galloo. Het Nederlandse vrachtschip zonk begin oktober vorig jaar voor de kust van Zeebrugge na een aanvaring met de gastanker Al-Oraiq.

Eerste deel van Flinterstar komt wellicht donderdag aan in Gentse haven

De aankomst was maandag of dinsdag voorzien, maar weersomstandigheden gooiden roet in het eten.

Net als de berging, zal ook de ontmanteling door een Belgisch bedrijf gebeuren. Het West-Vlaamse recyclagebedrijf Galloo beschikt voor die klus over een permanent vergunde scheepssloopwerf in de Gentse haven. Het bedrijf maakt zich sterk dat 98 pct van het vrachtschip gerecycleerd zal worden.

In een eerste fase van de berging wordt momenteel cargo uit het gezonken schip gehaald: zowat 3.000 ton damplanken, steunbalken en kraanonderdelen worden op een ponton naar Gent versleept. In een tweede fase komen het kasteel en de machinekamers aan bod en de rest van het gebroken schip moet tegen de winter geborgen zijn.

(BELGA)

Stem mee voor de Krak van je gemeente
Het voorbije jaar lieten heel wat mensen in jouw gemeente zich op een positieve manier opmerken. Krant van West-Vlaanderen ging op zoek naar deze mensen en nomineerde hen voor de Krak van jouw gemeente. Ontdek hier de Krak-kandidaten van jouw gemeente en breng jouw stem uit. Zo plaats jij hen mee op het podium dat ze werkelijk verdienen!

Meer nieuws uit

Lees meer over: