Eerste bodemcultuurmosselen zijn voor Blankenberge

Eddy Verburgh en Alex Van Houte. © MDW
Redactie KW

Zaterdag mocht Eddy Verburgh van Le Grand Café uit Blankenberge de aftrap geven van het nieuwe seizoen van de bodemcultuurmosselen.

De mosselen worden traditioneel geleverd door Daniels Azuur en komen uit het Duitse Wad. Alex Van Houte van Daniels Azuur: “Deze mosselen zijn elk jaar goed gevuld en mooi van kleur. Voor de komende weken is ook de verwachting dat deze mosselen het grootst van schelp zullen zijn. Uiteraard werken we ook met mosselproducenten uit Zeeland, maar door problemen die zich in Zeeland kunnen voordoen zoals TTX, krabbetjes in of sterk verkleurd mosselvlees, willen wij ons geografisch niet beperken tot één gebied zoals de Oosterschelde. Wij zoeken in alle gebieden gewoon naar de beste kwaliteitmosselen.”

Eddy Verburgh: “We zijn de grootste mosselafnemer van Blankenberge en zetten de mosselen niet alleen op zes bereidingswijzen op onze kaart, maar verwerken ze ook in onze bouillabaisse, vispannetjes en dagschotels. Logisch dat de kwaliteit dan heel belangrijk is.”

(MDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier