Een bakkerij met dat tikkeltje meer vind je straks in Roeselare

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Vanaf halfweg januari kun je bij Kris Goegebeur en Brecht Deleye in de Sint-Hubrechtsstraat terecht voor de evolutie van het brood.

Kris Goegebeur en Brecht Deleye (rechts) voor het pand in de Sint-Hubrechsstraat. (Foto SB)
© STEFAAN BEEL

Kris Goegebeur kennen we als bakker, maar ook en vooral als een van de meest bekende patissiers van onze stad. In april 2014 sloot hij na twintig jaar zijn zaak in de Meenseheirweg. Brecht Deleye was jarenlang een van de gezichten achter de gelijknamige kledingzaak. Brecht was klant bij Kris en op die manier leerden de twee ondernemers elkaar kennen.

“We willen de evolutie van het brood brengen waarbij we de traditionele bakkunst van Kris gaan combineren met de fantasie van een kok, die er nog moet bijkomen”, vertelt Brecht.

Sint-Hubrechtsstraat

Concreet openen de twee midden januari een bakkerij met bistro in het bekende herenhuis met bunker in de Sint-Hubrechtsstraat. In de bakkerij zul je eerlijke, kwalitatieve broden, kunnen krijgen. In de bistro is alles op basis van brood, je kunt er ‘s ochtends terecht voor een ontbijt en ‘s middags voor de lunch.

“We zetten in op kwaliteit, brood moet opnieuw een toevoeging zijn en niet een levensmiddel”, aldus Brecht. “Ik werk vooral achter de schermen en zorg ervoor dat Kris zich volledig kan focussen op het brood. Hij zal, net zoals de kok, regelmatig in de zaak terug te vinden zijn om uitleg te geven aan de klanten.”

(Thomas Dubois)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 19 december.