Easy Team wint wedstrijd rond voedingsinnovatie in Huis van de Voeding

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

66 studenten van diverse hogescholen gingen tijdens een tweedaags Foodcamp in het Huis van de Voeding de uitdaging aan om een innovatieve en creatieve oplossing te bedenken voor een reëel probleem van de voedingsindustrie.

Het Foodcamp was georganiseerd door Vlajo en Resoc Midden-West-Vlaanderen. Vier Vlaamse peterbedrijven uit de voedingssector werkten volmondig mee : Westvlees uit Westrozebeke, Milcobel uit Kallo, Mulder Natural Foods uit Roeselare en Ardo-Dujardin Foods uit Ardooie. Het waren ook deze bedrijven die de probleemcases voorlegden en de studenten begeleidden in hun denkwerk. Doelgerichtheid, motivatie, out-of-the-box denken, creativiteit en zin voor initiatief stonden hierbij voorop, maar evenzeer het ontdekken van hoe men binnen het team het best tot een efficiënte samenwerking komt.

Jong Keukengeweld

Vier teams haalden de finale : We West (rond Westvlees), Go Drone (rond Ardo Dujardin), Shake it make it great (rond Mulder) en Easy Team (rond Milcobel). Dit laatste team werd ook de winnaar. Easy Team werd gevormd door Benoit Coussée uit Roeselare (Vives Kortrijk), Kevin Windels uit Zwevegem (Vives Roeselare), Jana Vande Walle uit Tielt (Vives Kortrijk), Veerle Declercq uit Oostrozebeke (Vives Roeselare) en Sofie Moe uit Antwerpen (Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen). “Het moeilijkste aan de opdracht was het opstellen van het businessplan en de kostenraming”, aldus Benoit Coussée,” het gemakkelijkste de samenwerking en de teamspirit”. En van teamspirit gesproken : ook na het hersengebreek ging de sfeer zo te horen goed door ‘s avonds op het hotel in Kortrijk…

De vijf leden van het winnende team gaan alvast elk naar huis met een bon van 100 euro, te besteden bij een chef naar keuze van Jong Keukengeweld. (JRE)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier