Eandis bouwt naast de Noorderring in Ieper

Redactie KW

Eandis heeft de stedenbouwkundige vergunning binnen voor de bouw van een splinternieuw bedrijfsgebouw.


Dat zou er komen op de hoek van de Noorderring en de Briekestraat in Ieper, vlakbij de ondertunneling van de Noorderring die wordt uitgevoerd door de Agentschap Wegen en Verkeer. Het nieuwe gebouw zal bereikt kunnen worden via de Briekestraat en via de Dehemlaan. Het gebouw situeert zich in de omgeving van het administratief centrum van de politie, van de huisvestingsmaatschappij Onderdak en straks ook van de administratie van zowel de stads- als de OCMW-diensten. Wie één van die diensten wil bereiken wordt ook een gunstige regeling via het openbaar vervoer aangeboden.

Eandis heeft nu zijn gebouw op Ter Waarde en de weg er naartoe mondt nu uit op een ‘pijpekop’. Doodlopend dus, en dat betekent dat die straat doorgetrokken zal worden richting nieuwe vestiging. Het in te planten gebouw zal vier bouwlagen kennen en de totale oppervlakte zal 350 m² bedragen alhoewel daar nog van afgeweken kan worden. wandelaars en fietsers. Uiteraard is er ook een parking voorzien want het gebouw zal plaats bieden aan 170 medewerkers en ook voor het publiek is er voldoende ruimte voorzien. Vanuit het veiligheidsbeleid binnen Eandis is er een omheining voorzien.

De loketfunctie zal echter beperkt zijn want Eandis verwacht toch hoogstens een 20-tal bezoekers per dag. Dit aantal zal in de toekomst nog verminderen gezien de voorziene decentralisatie van de oplaadfunctie voor budgetmeters naar de OCMW’s en door het toenemend gebruik van internet. De werken worden voorzien voor 2015.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier