Duikbedrijf Deco in Brugge draait na verwoestende brand opnieuw op volle toeren

Het vertrouwen van de klanten zorgde bij CEO Martin Van Dromme voor een enorme boost. © MM
Redactie KW

Ruim een maand na de verwoestende brand bij het gespecialiseerde duikbedrijf Deco in Brugge draaien de zaken opnieuw op volle toeren.

Tot ieders verbazing haakte maar één grote klant noodgedwongen af. Voor de andere deadlines wordt nu dag en nacht gewerkt. “We werken op dit moment met meer personeel dan voor de brand”, zegt CEO Martin Van Dromme.

De uitslaande brand ontstond op 11augustus omstreeks 6.45 uur in het duikersbedrijf langs de Peraltastraat op het industrieterrein de Blauwe Toren in Brugge. Bij aankomst van de hulpdiensten sloegen de vlammen al door het dak. Ook de rookontwikkeling was meteen heel hevig en van kilometers afstand te zien. Zaakvoerder Martin Van Dromme was heel snel ter plaatse, maar kon niet anders dan lijdzaam toezien hoe zijn levenswerk in vlammen opging. Enkele uren na de brand klonk hij echter al strijdvaardig. Een dikke maand later blijken zijn woorden werkelijkheid geworden. Het bedrijf vond een tijdelijk onderkomen in een werkplaats in de Pathoekeweg (de voormalige gebouwen van transportbedrijf De Sauter, red.) en draait momenteel terug op volle toeren. “Op dit moment hebben we zelfs meer personeel in dienst dan voor de brand. Ook de problemen met de asbest zijn volledig van de baan”, zegt Martin Van Dromme.

Deadlines

Net na de brand was er ook bij Martin – ondanks zijn strijdvaardigheid – twijfel over de toekomst. Het vertrouwen van zijn klanten zorgde echter voor een ongelofelijke boost. “Van de vijf projecten die er stonden gepland, verloren we er slechts één. Uit noodzaak dan nog, omdat we de nodige apparatuur simpelweg niet meer kunnen leveren. Maar de andere klanten gaven ons de tijd en het vertrouwen om een nieuwe deadline te halen. Die worden cruciaal voor het verdere bestaan van het bedrijf”, aldus Martin Van Dromme.

Op 11 augustus werd het bedrijf geteisterd door een verwoestende brand.
Op 11 augustus werd het bedrijf geteisterd door een verwoestende brand.© MM

“Ons bedrijf draait op dit moment op 200 procent. Natuurlijk hebben we ook geluk gehad dat we heel snel een nieuwe locatie vonden. We werken nu dag en nacht om de deadlines te halen.” Waar de toekomst van het bedrijf ligt, is voorlopig nog afwachten. Zowel de heropbouw van de oude gebouwen als een nieuwe locatie behoren tot de mogelijkheden. Ten laatste eind volgende week valt daarover de beslissing.

Stad Brugge

Voor Martin Van Dromme primeert op dit moment het naleven van de vooropgestelde deadlines. “Een brand maakt je bedrijf niet volledig kapot, maar als er daardoor klanten wegblijven gebeurt dat wel”, verklaart Martin. Net na de brand had hij wel meer steun verwacht van de Stad Brugge. “Ik had hen om hulp gevraagd, waarna beloofd werd dat iemand contact ging opnemen. Tot de dag van vandaag wacht ik nog steeds op een eerste telefoontje. Dat is wel iets dat me tegen de borst stoot. Maar ondanks alles blijft ons vizier op de toekomst gericht”, besluit Van Dromme.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier