Drive in aan de vooravond van Valentijn op het Stationsplein in Roeselare

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Op vrijdagavond 12 februari kun je op het Stationsplein in Roeselare net zoals in de Amerikaanse films naar een openlucht cinema.

De vzw Centrum Roeselare neemt opnieuw verschillende initiatieven om Valentijn, het feest van de geliefden, te vieren. Daarbij pakken ze uit met enkele nieuwigheden. Op vrijdagavond organiseren ze een heuse drive in op het Stationsplein. “Net zoals in de Amerikaanse films organiseren we een openlucht cinema op het Stationsplein”, vertelt Jo De Peuter, co-voorzitter van de vzw Centrum Roeselare. “Op het Stationsplein zetten we aan de kant van de Quick een groot scherm waar we dan een romantische komedie op spelen. Er is plaats voor 150 à 180 auto’s die langs El Dia kunnen inrijden. Dat kan vanaf 18 uur, wie eerst komt, heeft de beste plaats. De film begint om 20 uur.”

De eerste 150 krijgen een goodiebag met daarin onder andere een fleece tegen eventuele koude, het geluid verloopt via de eigen autoradio. “Op onze Facebookpagina kunnen de mensen nu stemmen tussen verschillende films, al kan ik nu al zeggen dat The Notebook duidelijk in de smaak valt”, klinkt het lachend bij Jo. “Ook wie niet met de auto is, kan natuurlijk genieten van de film. Van op de terrassen bijvoorbeeld. Vanuit de Quick is er bediening op rolschaatsen!”

Ook op zaterdag is er een en ander te doen rond Valentijn. Bij Dorsoo kun je op de foto met een levende Cupido, er is een fotobooth in de Mane-Wallestraat en in de andere centrumstraten zijn er dansacts. Bovendien is ook MNM van de partij. “Zij maken de week ervoor reclame voor Valentijn in Roeselare én doen live-interventies”, aldus Jo.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier