Drie winkels tegen de vlakte voor grotere vestiging van Aldi in Geluwe

Redactie KW

Een sloopkraan breekt deze week drie winkelgebouwen af aan de Menenstraat in Geluwe. In de plaats komt een nieuwe en grotere vestiging van Aldi.

Midden de jaren ’80 kocht een familie uit Izegem een oud herenhuis met grote tuin en garagecomplex op in de Menenstraat in Geluwe. Niet om er te wonen, maar om het plat te gooien. Ze bouwden er een vestiging op van de toenmalige GB-groep. Een 15-tal personeelsleden kon er aan de slag. Begin de jaren 2000 ging de verkoop er op achteruit en in 2002 moest de vestiging de deuren sluiten.

Van drankencentrale tot huishoudwinkel

Kort na de sluiting besloot Aldi er een vestiging in onder te brengen. Na de nodige verbouwingen en inrichting van een slagerij Renmans kon de zaak opnieuw openen. Het tweede gebouw, dat destijds werd opgetrokken, stond in de beginjaren leeg, tot er een zaakvoerder uit Winksele een drankencentrale opende. Toen die de kans kreeg om een supermarkt te runnen in Kuurne, sloot hij de zaak.

Daarna kwam er zaak waar je terecht kon voor alles wat met huishouden en verzorging te maken had. Deze uitbaatster kreeg in de loop van 2015 te horen dat ze het pand moest verlaten, vanwege ingrijpende werken die Aldi zou uitvoeren. Begin dit jaar sloot de zaak. Afgelopen zaterdag was de laatste dag dat de supermarkt en slagerij hun klanten konden ontvangen in Geluwe. Nu worden ze doorverwezen naar Menen, Moorslede of Wervik.

In september heropening?

Maandag werd met man en macht begonnen met de ontmanteling van de winkelpanden. Donderdag kwam dan het groot materiaal ter plaatse om ook de constructie neer te halen. Verwacht wordt dat de nieuwe winkel zijn deuren in de loop van de maand september opnieuw zal kunnen openen. Tijdens de werken zullen zo’n 5 omwonenden toegang moeten blijven krijgen naar hun garages, die via de parking te bereiken zijn.

(NFG – Foto NFG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier