Drie Westhoek-gemeenten zoeken ambachtelijke zone

Redactie KW

De WVI is volop aan het onderzoeken waar er een ambachtelijke zone kan komen voor de gemeenten Vleteren, Lo-Reninge en Alveringem samen.

Volgens Johan Proot van de WVI wordt op vraag van die drie gemeenten en in samenwerking met het Westhoekoverleg volop gezocht waar een dergelijke zone kan komen. “Dat zou eventueel kunnen nabij Tempelare op de grens van Woesten en Reninge. Daar kan misschien een bedrijventerrein komen van bruto zeven hectare. Qua mobiliteit zou dit optimaal zijn, langs de drukke N8 Ieper-Veurne. Maar we kijken eerst naar de toekomstige taakstelling van de drie betrokken gemeenten voor de komende jaren. Alles bevindt zich nog in de onderzoeksfase.”

Clusteren

In het landelijke hart van de Westhoek hebben enkele gemeenten een beperkte taakstelling voor bedrijvigheid: Alveringem (1,8 hectare), Lo-Reninge (3,6 hectare) en Vleteren (1,8 hectare). Door die te clusteren op een goede plek inzake mobiliteit en inpassing in de ruimte, kunnen ze op Tempelare mogelijk een gezamenlijk bedrijventerrein realiseren van 7 hectare.

(AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier