Rubriek Economie

Drie pop-upzaken in Kasteel Ravenhof in Torhout

05/05/17 om 20:42 - Bijgewerkt om 20:41

In juli en augustus palmen in hartje Torhout drie pop-upzaken de gelijkvloerse verdieping van het Kasteel Ravenhof in: een ginbar, een beautyzaak en een fotostudio. Op de bovenverdieping is sinds vele jaren het Museum Torhouts Aardewerk gevestigd.

Drie pop-upzaken in Kasteel Ravenhof in Torhout

De zaakvoerders van de drie pop-upzaken samen met onder meer burgemeester Kristof Audenaert bij het Kasteel Ravenhof. © Foto JS

Het gloednieuwe stedelijke pop-upproject heet Santeboetiek. Tien ondernemende mensen toonden belangstelling om er hun ding te doen en uiteindelijk stelden er zich vijf officieel kandidaat. Daaruit koos het stadsbestuur er drie. Ze krijgen een concessie om tegen voordelige voorwaarden hun pop-up in het mooie kasteeltje in de Ravenhofstraat uit te baten.

Ginbar met tiental soorten gin

De Ginbar zal, naast de binnenruimte, twee terrassen kunnen inrichten: de ene georiënteerd naar het Ravenhofpark en de tweede naar de hoofdingang. Zaakvoerder Heinz Van Roye, die uit Brugge afkomstig is maar nu in Beernem woont, is al zowat twintig jaar een grote whiskyfan, maar heeft zich vorig jaar als distilleerder ook op gin toegelegd. Hij heeft een eigen gin - The Message Exclusive Gin - en is van plan voor zijn pop-up met een nieuw drankje uit te pakken: de Ravenhof Gin. "De ginbar zal in juli en augustus elke dag van 14 tot 23 uur open zijn", zegt hij. "Er zullen zowat tien ginsoorten gedegusteerd kunnen worden, maar daarnaast serveer ik ook wijn, frisdrank, koffie en twee streekbieren: Den IJzeren Arm en uiteraard de Thouroutenaere.

The Beauty Bar en Studio Phae

De tweede pop-upzaak is The Beauty Bar. Die zal gerund worden door de Torhoutse Stefanie Wynants. Zij zorgt voor de gewenste make-up, gelishbehandelingen, handspa en voor de kinderen grime. Er zullen ook workshops plaatshebben. Wie er tegen een zacht prijsje mooi wil uitzien, weet waar hij of zij moet zijn.

De derde en laatste pop-up in het Kasteel Ravenhof wordt Studio Phae. De jonge Torhoutse fotografe Phaedra Tyteca zal vooral met fotoshoots van gezinnen bezig zijn: met onder andere kinderfotografie. In het kasteel richt ze haar fotostudio in. Bovendien leent het park zich uitstekend tot foto's in openlucht. Er bestaat ook mogelijkheid tot glamourshoots in combinatie met de Ginbar en The Beauty Bar.

Uiteraard kan in juli en augustus op de bovenverdieping het Museum Torhouts Aardewerk bezocht worden.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!