Drie bedrijven uit de regio kiezen voor nieuwe uitvalsbasis in Kuurne

Tom Verstraete, Jan Maes, Kathleen Verhelst, Vincent Desmecht en Ivo De Muynck. © (JPDK - foto WSK)
Redactie KW

De gemeente Kuurne, het BPKN en de intercommunale Leiedal en de verantwoordelijken van de bedrijven zelf, kondigden gezamenlijk de komst van drie bedrijven aan naar de strategisch gelegen site van de vroegere Vlaamse Tapijt Weverij Prado, aan de toegang van de Ringlaan naar het Bedrijven Park Kortrijk Noord.

Het gaat over in totaal 10 hectare. Het gaat om Bouwmaterialen Verhelst, dat einde 2013 Callewaert overnam en tegen begin 2018 volledig verhuist naar de nieuwe site op 36.500 m². De tweede is de beddinggroep Revor Bedding, Styldecor Luxury Beds en Jaritex die overgaan tot een fusie en hun activiteiten tegen 2018 bundelen op 45.000 m² van de Prado site.

Ze verhuizen hun productie van Ingelmunster en Meulebeke naar Kuurne en de 145 werknemers verhuizen mee. Het derde bedrijf is het Belgische familiebedrijf Facq Sanitair gespecialiseerd in badkamers, verwarming en energiebesparing.

De vestiging in Kuurne is na deze van Brugge en Oudenburg de derde vestiging in West-Vlaanderen. De drie bedrijven samen zullen er een goede tweehonderd mensen tewerk stellen. “Deze realisatie is één van de belangrijkste in deze legislatuur”, zegt burgemeester Francis Benoit. “Voor Kuurne en de uitstraling van het bedrijvenpark Kortrijk-Noord is deze samenwerking historisch.”

(JPDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier