Dolle Brouwers openen Oerbiercafé in… Tokio

Redactie KW

In Japan is men blijkbaar helemaal weg van het bier van de Dolle Brouwers van Esen.

Binnenkort wordt er een café geopend in Tokio rond de bieren van de brouwerij. “Het Oerbiermannetje zal centraal in de zaak aanwezig zijn”, zegt brouwer Kris Herteleer trots.

De Dolle Brouwers, ontstaan als een hobby en begonnen met het brouwen van één biertje, is intussen uitgegroeid tot een brouwerij met verschillende merken die internationale faam genieten. De bieren van de Dolle Brouwers zijn heel gewild bij diverse bierkenners in verschillende landen en niet in het minst in de VS. En binnenkort wordt er ook nog een café rond de bieren van de Dolle Brouwers geopend in Tokio.

Dolle Brouwers openen Oerbiercafé in... Tokio

“Geregeld krijgen we hier Japanners op bezoek”, vertelt Kris. “Zo kregen we ook onlangs een foto van een huwelijk toegestuurd. De trouwers hadden er niet beter op gevonden om hun weddingcake te laten maken met het logo van Stille Nacht. Een tijdje later kwamen ze hier op bezoek, we herkenden hen meteen van de foto. In Japan is men blijkbaar helemaal weg van ons bier. Al een paar jaar komt hier een jonge gast op bezoek, vaak met bussen toeristen om de brouwerij te bezoeken. Die man, Ryohi, heeft al een paar cafés in het chicste deel van Tokio. Hij heeft onder andere een café rond Sint-Bernardus, rond Brugse Zot en twee rond Delirium. Zo om de twee maanden komt hij op bezoek en op een gegeven moment had hij het erover dat hij het wel zou zien zitten om een café rond De Dolle Brouwers te openen in Tokio.”

Dolle Brouwers openen Oerbiercafé in... Tokio

Kris stond er eerst niet echt bij stil. “Toen kwam hij nog eens met het voorstel. Hij had een uitstekend pand gevonden, centraal in het beste deel van Tokio”, zegt Kris. “Hij had de tekeningen bij van hoe en wat het zou worden. Alle tapkranen en alle meubels tot zelfs de luchters komen uit Vlaanderen en worden naar Japan verscheept. Eerst zou het café De Dolle Brouwers heten. Daarna veranderde de naam naar Oerbier Man, met als logo het oerbiermannetje.”

“Ineens ging alles heel snel. De plannen werden gemaakt, het café werd ingericht en op vrijdag 8 april is er de grote opening“, zegt Kris “Wij gaan met het gezin naar de opening, daar stonden ze wel op. Het hele assortiment van de Dolle Brouwers zal er te verkrijgen zijn. Aan de lange toog staan 20 tapkranen en een dertigtal obers zal op de opening paraat staan om iedereen te bedienen. Achteraan is er een groot terras waarop parasols van Oerbier zullen staan, het personeel zal rondlopen in T-shirts van Oerbier en het Oerbiermannetje zal centraal in de zaak aanwezig zijn. Ook de balustrade zoals wij die hier hebben, hebben ze in Tokio overgenomen.”

(AC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier