Dodengang in Diksmuide verwelkomde 85.000 bezoekers in 2015

© TVDA
Redactie KW

Na het drukke 2014, waar het begin van de Eerste Wereldoorlog werd herdacht, was het in 2015 een pak rustiger aan het westelijke front. Toch vonden zo’n 85.000 bezoekers nog de weg naar de site Dodengang in Diksmuide.

Christine Van Everbroeck, directrice van het Koninklijke Legermuseum dat de site beheert, is dan ook tevreden. “Iets meer dan de helft van onze bezoekers bestaat uit schoolgroepen en daar zijn we erg blij mee. De pedagogische waarde van de Dodengang is dus zeker niet te onderschatten. We zullen blijven inspelen op de vraag van scholen.”

“Met een nieuwe gids voor de individuele bezoeker en een nieuwe betaalterminal zal het bezoek eenvoudiger en kwalitatief beter worden”, blikt ze ook al vooruit. “Ook ligt er in augustus een nieuw museumweekend in het verschiet. Zo trekt het Koninklijk Legermuseum weer resoluut de kaart van de Dodengang. De laatste resterende Belgische loopgraven in de Westhoek zijn nu eenmaal een belangrijke plek in onze geschiedenis. Hiervoor moeten we blijvend aandacht hebben en zorg dragen”, aldus nog Christine Van Everbroeck.