Dinsdag meer uitleg over nieuw bedrijventerrein Menen-Wervik

Redactie KW

Het provinciebestuur van West-Vlaanderen laat weten dat het dinsdagavond 1 december een infomoment plant in CC De Steiger in Menen.

Op dinsdag 1 december organiseert de Provincie een infoavond over de verschillende mogelijke locaties voor het nieuwe regionale bedrijventerrein ‘Menen-Wervik’. De infoavond vindt plaats in cultuurcentrum ‘De Steiger’ in Menen (Waalvest 1) en gaat van start om 19.30 uur. De verschillende mogelijke locaties worden er toegelicht en buurtbewoners kunnen hierop reageren. Verder wordt uitgelegd hoe het onderzoek over de milieuaspecten zal worden gevoerd.

Eerder plan in 2014 vernietigd door RvS

Vanwege de nood aan een regionaal bedrijventerrein voor ‘het kleinstedelijk gebied Menen’ en voor ‘het specifiek economisch knooppunt Wervik’ werd in het PRUP ‘Menen West’ een oppervlakte van zo’n 70 hectare voorzien voor een regionaal bedrijventerrein. Dit plan werd evenwel in 2014 vernietigd door de Raad van State. Om voldoende aanbod aan regionaal bedrijventerrein te kunnen voorzien in de regio, gaat de Provincie, samen met de steden Menen en Wervik op zoek naar nieuwe geschikte locaties. De eerste stap hierbij is de opmaak van een milieueffectenrapport (plan-MER). In dit plan zullen verschillende alternatieven onderzocht worden. Voor de opmaak van het plan-MER stelde de Provincie het studiebureau Grontmij aan.

(FJA)