Dienst Personenbelastingen verdwijnt uit Poperinge

Redactie KW

In het kader van de reorganisatieplannen van de FOD Financiën zal het taxatiekantoor Poperinge in de Hondstraat 1 (Postgebouw) sluiten met ingang van 1 september van dit jaar.

De controle Poperinge (bevoegd voor de personenbelasting van de gemeenten Poperinge, Alveringem en Vleteren) zal vanaf dan gevestigd zijn in Ieper, Arsenaalstraat 4 A.

Attaché Dieter Jonckheere van de Algemene Administratie van de Fiscaliteit: “In het Poperingse kantoor zijn momenteel vijf mensen aan de slag. Drie van hen verhuizen mee naar Ieper, een gaat met pensioen, en iemand verhuist naar een andere dienst. In het kantoor van de Personenbelastingen worden de aangiften ingevuld, worden de controles uitgevoerd en de bezwaren behandeld. Vooral in de periode van de aangiften, die nu zowat begint, komt daar veel volk over de vloer. Ieder personeelslid behandelt dan zowat 30 dossiers per dag. Men mag rekenen dat er dan dagelijks rond de 100 bezoekers zijn. Die zullen zich vanaf september dus allen moeten wenden naar Ieper. Misschien komt er in de toekomst een satellietkantoor in Poperinge tijdens de aangifteperiode. Maar dat zullen we pas zien vanaf volgend jaar.”

Er zijn ook meer dan geruchten dat de diensten van de douane en accijnzen, die in hetzelfde gebouw gehuisvest zijn, zouden verhuizen naar Roeselare. Diensthoofd Luc Dedeyne ontkent echter met klem, hoewel op 1 mei wel al enkele mensen naar Roeselare moesten verhuizen. “We zijn ook aan het herstructureren, maar voorlopig blijft alles in Poperinge. We zullen de problemen oplossen wanneer die zich stellen.”

Burgemeester Christof Dejaegher (CD&V): “Eerder verloor onze stad al de diensten van de BTW, het Ontvangkantoor en de Registratie. Nu komt daar dus nog de Personenbelasting bij. Veel mensen gebruiken nu tax-on-web, of worden rechtstreeks belast zonder aangifte. In Brussel wil men steeds meer inkrimpen, en de kleine steden zijn daar steeds de dupe van. Zelf ben ik hiervoor al naar Brussel geweest, we hebben moties gestuurd en directieleden ontvangen in onze stad. Maar niets mocht helpen. Erg jammer! Met de gebouwen, die eigendom zijn van de Federale Regie der Gebouwen, heeft de stad voorlopig geen plannen. Trouwens, De Post zit daar nog.” (AHP-foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier