Di Rupo bestuurt hakselaar tijdens bezoek aan New Holland in Zedelgem

© BELGA
Redactie KW

Eerste minister Elio Di Rupo heeft dinsdag een bezoek gebracht aan de producent van landbouwwerktuigen New Holland in Zedelgem.

Met 2.700 werknemers is New Holland een van de belangrijkste bedrijven van West-Vlaanderen. Volgens Di Rupo is New Holland een goed voorbeeld voor veel ondernemers, omdat het bedrijf volop investeert in innovatie en technologie. “En dit in een sector die heel belangrijk is in de regio”, benadrukte de premier.

Niet evident

De eerste minister kreeg een presentatie en een geschiedenis van het bedrijf. Daarna bezocht hij even de werkvloer alvorens in gesprek te gaan met directie en vakbonden. Daarbij legde New Holland onder meer de hoge loonkosten op tafel. “Het is niet evident om hier zo’n grote productiesite te runnen”, aldus plantmanager Tom Verbaeten. “Er is heel wat interne concurrentie uit landen zoals Polen en China, waar de kosten minder hoog liggen.”

“Het is belangrijk om dergelijke bedrijven in België te houden”, zei de premier. Di Rupo kreeg naar eigen zeggen de uitnodiging om New Holland te bezoeken tijdens de landbouwbeurs Agribex in Brussel.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier