Dertigers starten eerste uitzendbureau voor senioren

Nicolas Moerman en Mathieu Vandenhende. (Foto JE)
Jozefien Eggermont

Vijftigplussers raken moeilijk aan ander werk en jonggepensioneerden vallen in het zwarte gat eens ze thuis zijn ? Niet als het aan Nicolas Moerman (29) en Mathieu Vandenhende (30) ligt.

“Nestor is een uitzendbureau voor 50-plussers en actieve jonggepensioneerden”, stellen Mathieu Vandenhende en Nicolas Moerman voor. Het idee rijpte al een tijd. Vanuit hun achtergrond Mathieu heeft ervaring in recuitment en Nicolas werkte in de marketingwereld kwamen ze tot het huidige concept.

“Een startend bedrijf lost meestal een probleem op. Ook bij ons is dat het geval. De vergrijzing en de groeiende groep 50-plussers kan je niet meer naast je neerleggen”, haalt Nicolas aan. “Vaak hoor je dat mensen graag weer willen werken eens ze met pensioen zijn. Maar daar is de wetgeving niet op voorzien. Uitzendwerk is de enige legale manier om dat wel te kunnen.”

Loyaal

“De actieve gepensioneerden gaan niet aan de slag omdat ze dat per se financieel nodig hebben”, benadrukt Mathieu. “Ze doen het vooral omdat ze zich nuttig willen voelen of omdat ze hun ervaring willen doorgeven. Daarom zijn ze best geschikt voor halftijdse functies. Het voordeel van oudere werknemers is dat ze zoeken wat jongeren net liever niet doen. Jongeren prefereren een voltijdse job, omdat ze dat financieel nodig hebben. Bovendien zijn oudere werknemers echt loyaal. Het is niet zoals een korte interimjob waarbij het een komen en gaan is.”

Hoe het de mannen van Nestor verging tijdens de eerste maanden, kan je op 6 april zien in het Canvasprogramma ‘Het eerste kwartaal’ dat jonge starters volgt. “De camera’s waren er op belangrijke momenten bij”, legt Mathieu uit. “Toen we onze licentie moesten verdedigen voor de jury met onder meer de vakbonden en minister van Werk Muyters of toen we met Frans tijdens zijn eerste job op tocht gingen. Benieuwd wat het zal geven op televisie.”

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, edities Het Wekelijks Nieuws Gaver en Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier