Derde editie Belgian offshore Days in Oostende

BOC-voorzitter Christophe Dhaene, staatssecretaris Philippe De Backer en CEO Haven Oostende Paul Gerard. © Foto ML
Redactie KW

De vzw Belgian Offshore Cluster (BOC) organiseert eind maart voor de derde keer de Belgian Offshore Days in Oostende.

De BOC wil de belangen van de offshore-industrie behartigen en ervoor zorgen dat deze Belgische knowhow wordt vertegenwoordigd en internationaal op de kaart gezet.

De beurs brengt de belangrijkste spelers samen uit de offshore wind business en gaat door op woensdag 29 en donderdag 30 maart 2017 in Sea P’lace Oostende op de Hippodroom. “Het concept ‘Belgian Offshore Days’ geeft de offshore windenergiesector een gezicht en stimuleert samenwerking tussen Belgische en internationale bedrijven”, aldus Christophe Dhaene, voorzitter van de Belgian Offshore Cluster.

Het evenement groeit dit jaar ook uit tot een tweedaagse: 30 standhouders lichten er op de eerste dag, die is voorbehouden voor concessiehouders van Belgische, Franse, Britse en Duitse windparken, hun activiteiten en aanbod voor de windparken in de Noordzee toe. De tweede dag is de beurs vrij toegankelijk voor professionelen. Vorig jaar mocht Belgian Offshore Days 250 bezoekers ontvangen. Het aantal standhouders is dit jaar bijna verdubbeld.

Bevoegd staatssecretaris De Backer liet op de voorstelling van de Offshore Days duidelijk verstaan dat de subsidiëring van de offshoreparken door de overheid stilaan wordt teruggeschroefd en hij voorziet zelfs een subsidieloze toekomst voor de windenergie op zee.

Vandaag telt België 3 offshore windmolenparken, eentje in opbouw en twee in planfase.

(ML)

>> Meer info: www.belgianoffshoredays.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier