Delegatie Deceuninck luidt de beurs van Brussel in

We zien onder andere voorzitter Pierre Alain Baron De Smedt, ondervoorzitter Francis Van Eeckhout, CEO Tom Debusschere, voorzitter Euronext Vincent Van Dessel en lid van de Raad van Bestuur Benedikte Boone. © Mathieu Paternoster
Redactie KW

Een delegatie van Deceuninck uit Gits was dinsdagvoormiddag uitgenodigd door Euronext om de Bell Ringing Ceremony te doen, de opening van Euronext Brussel om 9 uur.

Dat liet communicatieverantwoordelijke Ludo Debever weten. “De bell ringer van dienst was Pierre Alain Baron De Smedt, voorzitter van de Raad van Bestuur van Deceuninck”, zegt hij. “Er waren 16 genodigden, waaronder ondervoorzitter Francis Van Eeckhout, zijn echtgenote en bestuurder Benedikte Boone, CEO Tom Debusschere en CFO Philippe Maeckelberghe.”

CEO Tom Debusschere geeft tekst en uitleg.
CEO Tom Debusschere geeft tekst en uitleg.© Mathieu Paternoster.

De aanleiding voor de uitnodiging is tweeledig. Zo is er ten eerste de eerste notering van de obligaties na de succesvolle retailobligatieuitgifte ten belope van 100 miljoen euro én ten tweede het feit dat Deceuninck intussen toe is aan het dertigste jaar notering op de beurs van Brussel.

Een foto uit de oude doos: we zien Roger Deceuninck op de eerste dag van de notering in Brussel, op 11 juni 1985.
Een foto uit de oude doos: we zien Roger Deceuninck op de eerste dag van de notering in Brussel, op 11 juni 1985.© Deceuninck

Deceuninck stelt 3.400 mensen te werk in 25 landen. Deceuninck heeft productievestigingen in België, Chili, Duitsland, Frankrijk, Kroatië, Polen, Rusland, Thailand, Turkije, het VK en in de VS. In 2014 realiseerde Deceuninck een nettowinst van 10,5 miljoen euro bij een omzet van 552,8 miljoen euro.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier