Rubriek Economie

Definitieve sluiting dreigt voor De Geit in Zwevegem

13/07/17 om 10:49 - Bijgewerkt om 13:08

Nadat Zwevegem eerder het planologisch attest voor de orangerie en het terras van De Geit goedkeurde, ging de provincie West-Vlaanderen in beroep. Vlaams minister Joke Schauvlieghe moet nu beslissen over de zaak. Uitbater Bert Vanhalle ziet de toekomst somber in.

"Als dit de politiek voor ondernemend Vlaanderen is, zijn we nog lang niet thuis." Bert Vanhalle (46) van het Zwevegemse restaurant De Geit is niet te spreken over de beroepsprocedure die de deputatie van de provincie aantekende tegen het attest van het gemeentebestuur. "Wij weten dat er sprake is van een bouwovertreding die dateert van 1977. Tien jaar geleden won de eigenaar, brouwerij Omer Vande Ghinste uit Bellegem, het geschil rond de veranda en het terras. De provincie ging daar dik anderhalf jaar geleden tegenin, maar heel recent kregen we vanuit het Zwevegemse gemeentebestuur goed nieuws", vertelt Bert.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!