Deerlijk krijgt er 20 appartementen bij

Het winkelpand Donckels maakt plaats voor 20 appartementen. © MV
Redactie KW

De afbraakwerken van het pand Donckels zijn volop bezig. In het kleinste straatje van de gemeente wordt er plaats gemaakt voor 20 appartementen.

De Commandant Ameyestraat is een smalle verbinding tussen de Hoog- en Harelbekestraat. Aan de ene kant gaat ruim de helft van de bebouwing tegen de grond. Lang geleden was daar een textielbedrijf gevestigd en de laatste decennia de bekende winkel Donckels met kranten, tijdschriften, wijn en likeur, sport- en speelgoedartikelen. Sinds enkele jaren stond het pand te verkommeren, tot een projectontwikkelaar er een concept uitwerkte.

Lippens-Van Loock bouwt er 20 appartementen met een gemiddelde oppervlakte van 100 vierkante meter. De residentie krijgt de naam De Valk, naar het gelijknamige café waar ooit de dichter René De Clercq woonde. Volgens de planning moet alles tegen eind november gesloopt zijn. De ruwbouw is gepland voor begin 2017. Tijdens de slopingswerken is de Commandant Ameyestraat afgesloten en enkel voor werfwerkzaamheden toegankelijk. Het verkeer wordt omgeleid via de Hoogstraat, Rodenbachstraat en Harelbekestraat.

(MV – foto MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier