Deef Vanquackebeke, van leraar tot barista in De Ververie

Meester Deef Vanquackebeke heeft heel wat capaciteiten. Hij staat al 14 jaar voor de klas in de Centrumschool, is een van de stuwende krachten achter het gratis festival p'Latsedoen en volgend jaar wil hij naast zijn job als leraar ook een belevingshuis openen in de Koningin Elisabethstraat. (Foto BRU) © BRU
Redactie KW

Meester Deef Vanquackebeke (35) kijkt hoopvol uit naar volgend jaar. Vanaf juni 2018 wil hij immers zijn huidige job als leraar combineren met een eigen horecazaak. Met het belevingshuis De Ververie dat hij voor ogen heeft, gaat meteen een droom in vervulling.

Deef Vanquackebeke heeft grootse plannen met het pand waar destijds de verfspeciaalzaak van Etien Decock was gevestigd in de Koningin Elisabethstraat. Daarmee krijgt een droom die hij reeds jaren koestert vanaf eind deze maand stilaan vorm. Met De Ververie zoals Deef zijn toekomstig belevingshuis wil noemen, gaat hij voor een combinatie van een koffiehuis, bruine kroeg en platenwinkel.

Hotelschool Ter Duinen

“De meeste mensen kennen mij als leraar en een van de stuwende krachten achter het gratis festival p’LatseDoen, maar ik heb nog veel meer capaciteiten“, lacht Deef. “Ooit was ik drie jaar leerling aan Hotelschool Ter Duinen in Koksijde en een oude microbe die toen in mijn lichaam sloop is blijkbaar opnieuw ontwaakt. Gelukkig werd het concept dat ik voor ogen had meteen enthousiast onthaald door mijn vrouw Debbie zodat ik mijn idee verder kon laten rijpen.”

Met De Ververie, een naam die verwijst naar het verleden van het pand waarin we gevestigd zullen zijn, willen we niet een zoveelste café, restaurant of eethuis in de rij zijn, maar wel een belevingshuis aangekleed in retrostijl dat een gezellige sfeer uitademt en waarbij onze toekomstige klanten optimaal kunnen genieten van hun bezoek tijdens het beluisteren van aangepaste muziek van nu en toen.”

Om onze toekomstige klanten net dat ietsje meer te kunnen geven, ging ik op zoek naar speciale originele koffiesmaken en bieren van kleine brouwerijen die niet zomaar overal te koop worden aangeboden. Tevens verdiep ik mij al geruime tijd in het wondere wereldje van het koffie maken zodat ik mij binnenkort zal kunnen ontpoppen tot een echte baristo (lacht).

“Ik verdiep mij al geruime tijd in het wondere wereldje van koffie maken”

Op zaterdag 23 december gaat Deef van start met de eerste voorbereidingswerkzaamheden voor zijn nieuwe zaak. Nadat het pand binnenin volledig is gestript, kunnen de echte werkzaamheden van start gaan en ook voor de inrichting van de nieuwe horecazaak bedacht Deef zelf het volledige retroconcept. Al kon hij daarbij op heel wat hulp rekenen van vrienden en kennissen die hem goede raad gaven.

“Ik besef dat ik drukke tijden tegemoet ga“, weet Deef. “Naast de werkzaamheden in De Ververie ben ik samen met de ploeg achter p’Latsedoen ook druk bezig met het samenstellen van de nieuwe affiche van ons gratis festival. De vorige editie was echt geslaagd dus zullen er in 2018 weinig wijzigingen worden doorgevoerd in de opstelling van de diverse podia. We zijn echter wel nog altijd op zoek naar twee headliners, maar geen paniek, die zullen we wel op tijd vinden.”

Kleine platenwinkel

Deef hoopt tegen begin juni 2018 zijn nieuwe handelszaak te kunnen openen. Naast koffie en het gebak van de week en bieren gebrouwen door kleinere brouwerijen wil Deef er ook speciale tapas serveren. Hij wil ook een nostalgische kleinschalige platenwinkel waarin een gamma van vinylplaten terug te vinden is onderbrengen in zijn nieuwe zaak.

Daarnaast blijft Deef ook verder aan de slag als leraar in de Centrumschool waar hij reeds 14 jaar voor de klas staat. (BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier