Deceuninck opent zonnepanelenpark met 2.780 panelen

De werknemers konden mee participeren in de realisatie van het project. © a-BELGA
Redactie KW

Ramen- en deurenproduct Deceuninck Group heeft donderdag op het hoofdkwartier in Hooglede-Gits een nieuw zonnepanelenpark ingehuldigd. De werknemers konden mee participeren in het project.

Deceuninck wil verder inzetten op duurzaamheid en realiseerde een zonnepanelenpark. Door op het dak van twee magazijnen 2.780 zonnepanelen te installeren op een oppervlakte van 5.490 vierkante meter, het equivalent van 21 tennisvelden, voorziet Deceuninck voortaan in een jaarlijkse zonnestroomopbrengst van 728 MWh. Dit komt neer op het gemiddelde jaarlijkse elektriciteitsverbruik van 210 gezinnen. De opgewekte energie zal aangewend worden voor eigen gebruik om op die manier de site milieuvriendelijker te maken.

De werknemers konden mee participeren in de realisatie van het project. Zij krijgen allen de kans om mee te investeren en als coöperanten mee profijt te halen uit het rendement van het nieuwe zonnepanelenpark. Momenteel wordt ook de mogelijkheid bekeken om buurtbewoners te laten participeren in het project. Een model dat minister Tommelein ondersteunt.

Coöperanten kunnen delen in de winst

De minister mocht met een druk op de knop de installatie activeren. “Naast burgers zijn bedrijven een ongelofelijk belangrijke partner in het realiseren van het Vlaamse Energiebeleid. Grote zonnepaneelinstallaties zoals die die Deceuninck vandaag in gebruik neemt, zijn broodnodig. Dat Deceuninck zijn werknemers en binnenkort buurtbewoners de gelegenheid biedt te participeren in het project, is een mooie zaak. Zo voelt iedereen zich betrokken en kunnen coöperanten delen in de winst”, aldus de minister.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier