Deceuninck investeert 20 miljoen euro in nieuwe fabriek in Nevada

Redactie KW

Deceuninck breidt zijn aanwezigheid in de Verenigde Staten uit en is gestart met de bouw van een nieuwe productievestiging in het westen van de VS.

De nieuwe fabriek in Fernley (Nevada) vergt een investering van 20 miljoen euro en moet operationeel zijn in het tweede kwartaal van volgend jaar. Dat heeft de fabrikant van kunststof- en composietsystemen voor ramen en deuren vrijdag bekendgemaakt.

Het nieuw gebouw van 50.000 m² moet plaats bieden aan 24 extrusielijnen. Het bedrijf begint in het tweede kwartaal van 2016 te produceren met 6 extrusielijnen. Op volle capaciteit creëert Deceuninck 80 nieuwe banen, naast de 450 werknemers in het hoofdbedrijf in Monroe (Ohio).

Eind 2016 op volle capaciteit

“De renovatie van huizen in de VS blijft stijgen en er worden jaarlijks ongeveer 1,2 miljoen nieuwe eenheden gebouwd”, zegt CEO Tom Debusschere. “Dit benadert het historisch gemiddelde van 1,5 miljoen eenheden per jaar. Dankzij onze strategie zijn we de afgelopen paar jaar enorm gegroeid. Als deze trend aanhoudt, zal ons bedrijf in Monroe op volle capaciteit draaien tegen eind 2016.”

In de westelijke VS vereisen de installatiemethoden en de grotere glazen oppervlakken volgens Debusschere andere raamontwerpen dan in de andere regio’s van de VS. “We zijn al begonnen met de productie van matrijzen voor nieuwe systemen die voldoen aan de specifieke bouweisen van de Westkust.”

Deceuninck is al twintig jaar actief in de VS.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier