Deceuninck houdt forse groeiritme aan: “Volumegroei overtreft onze verwachtingen”

Redactie KW

Pvc-profielenfabrikant Deceuninck heeft in het derde kwartaal een omzet geboekt van 167,1 miljoen euro, ruim 18 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Het bedrijf verwacht eenzelfde trend in het slotkwartaal van het jaar, zo meldt het woensdag. Er komt een nieuwe fabriek aan de Amerikaanse westkust. “De volumegroei in de meeste markten blijft onze verwachtingen overtreffen“, zo staat in een persbericht. De omzet groeide het sterkst in de segmenten ‘Noord-Amerika’ (+30,7 procent) en ‘Turkije & Emerging Markets’ (+48,6 procent). Dit laatste was in het derde kwartaal het grootste segment (in omzet uitgedrukt) van Deceuninck.

Nieuwe fabriek in Fernley, USA

In Europa, waar de omzet met 11,6 procent groeide, merkt het bedrijf een herstel van de nieuwbouw en de renovatie, vooral in de Benelux, Spanje, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Frankrijk blijft wat achter: de omzet is er “gestabiliseerd na een zwak eerste semester”. In Centraal- en Oost-Europa was er een lichte omzetdaling.

Deceuninck ziet de totale omzetgroei aanhouden. “We verwachten dat de omzettrend van de voorbije kwartalen zich zal doorzetten in het vierde kwartaal”, klinkt het. Het bedrijf verwacht ook betere marges en een verdere groei van de nettowinst.

Deceuninck gaat in de VS een nieuwe fabriek bouwen in Fernley, nabij Reno, “met de bedoeling ons marktaandeel in het westelijk gedeelte van de Verenigde Staten te verhogen”. De fabriek moet in het tweede kwartaal van 2016 klaar zijn.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier