De ‘Zwinkelbon’ komt er niet, bestuur Wingene wil geen eigen cadeaubon

Redactie KW

In tegenstelling tot veel andere steden en gemeenten, die graag uitpakken met hun eigen cadeaubon, denkt de gemeente Wingene er niet aan om een gelijkaardig initiatief uit de grond te stampen. Ondanks aandringen van de oppositie.

Oppositiepartij Burgerbelangen had kosten noch moeite gespaard om de cadeaubon, die zou kunnen besteed worden bij een Wingense handelaar, aan te prijzen bij de meerderheid. Ze hadden zelfs al een logo en catchy naam bedacht voor de bon: de Zwinkelbon, verwijzend naar de twee deelgemeenten Zwevezele en Wingene. De oppositiepartij had een rondvraag gedaan bij de handelaars en 86 procent zou het een goed idee vinden. “En voorbeelden als Tielt en Lichtervelde hebben al aangetoond dat het systeem een succes kan zijn”, zei Fabienne Allaert (Burgerbelangen).

Maar de meerderheid stond er hoegenaamd niet voor te springen. “Als we zo’n bon invoeren, wil dat zeggen dat we ambtenaren gaan inzetten voor commerciële verkoop”, stelde schepen van Economie Ann Mesure (CD&V).

“Dat is tegenstrijdig met de terughoudendheid die van een gemeente wordt verwacht. Wij vinden dat zo’n cadeaubonproject moet georganiseerd en beheerd worden door handelaars of vakorganisaties zoals Unizo. Het enige wat wij als gemeente kunnen doen is het project de nodige naambekendheid geven via onze informatiekanalen.”

(RDC)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier