De Panne weigert aanvraag Lidl in Zeelaan

Redactie KW

Het schepencollege van De Panne heeft de aanvraag van Lidl Belgium om in de Zeelaan 102-104 een vestiging in te richten geweigerd.


“Er staan te veel onduidelijkheden in het aanvraagdossier”, vindt schepen van Lokale Economie Arne Debaeke (DAS). “We hebben nog te veel vragen over onder meer de leveringen en het parkeren van klanten. Waar zullen die grote vrachtwagens hun goederen leveren en waar zullen al die klanten parkeren? We weten dus niet welke impact dat nieuwe filiaal zou hebben op de leefbaarheid van de woonbuurt. Ik denk dan vooral aan de Meeuwenlaan waar er naast woningen ook een school is. Het is spijtig dat de vorige bewindsploeg een bouwvergunning heeft goedgekeurd voor een winkeloppervlakte van meer dan duizend vierkante meter, want zo’n grote panden trekken sowieso ketens aan. Ik heb niets tegen die grote winkels maar we moeten toch ook rekening houden met de mensen die er wonen.”

Unizo-voorzitter Sabine Vanhove liet alvast weten blij te zijn met de weigering van de socio-economische aanvraag. “Ook wij stellen ons vragen bij de leveringen. Bovendien geldt in de Zeelaan betalend parkeren. Waar zullen de werknemers en klanten zich parkeren?”

(GUS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier