De Meestere in Heule wil sluiten, 17 jobs bedreigd

Redactie KW

Het bedrijf De Meestere produceert staalelementen maar gaat gebukt onder de aanhoudende crisis in de sector.


“Door de moeilijke economische situatie in de staalbouwwereld, heeft de Raad van Bestuur van Staalbouw De Meestere NV vandaag aan de vakbonden en personeelsleden meegedeeld dat het de intentie heeft om het bedrijf te sluiten”, zo laat de Willy Naessens Group, waaronder De Meestere valt, dinsdagmiddag in een persbericht weten.

Bij De Meestere werken drie bedienden en veertien arbeiders. Het bedrijf is gevestigd in Heule en is actief in de productie van staalelementen. Het is thuis in de bouw van koelhuizen, diepvriezers, torengebouwen, silostellingen, bruggen en passerelles, spantenbouw en trappentorens. Verder gaat De Meestere ook watergebonden montages in havengebieden niet uit de weg. Het werd meer dan 60 jaar geleden opgericht.

ABVV Metaal: “We weten wat het probleem is, maar we vinden gewoon geen oplossing”

“Het ging al jaren niet zo goed met het bedrijf”, zegt Dieter Masschelein van ABVV Metaal. “De jongste jaren werd een verlies geleden. We weten wat het probleem is maar vinden gewoon geen oplossing.” De crisis in de bouwsector en de concurrentie in het buitenland speelden een grote rol in het besluit van het bedrijf. Het jongste decennium bouwde het bedrijf zijn personeelsbestand van ongeveer honderd werkkrachten gradueel af. Ook recent werd er nog een herstructurering doorgevoerd.

(FJA/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier