De Lissewal koopt Yperleygebouw in Ieper voor 1.050.000 euro

Yperley © grf
Redactie KW

Jurgen Crombez, Rudi Declercq en Lars Decloedt hebben maandag met NV De Lissewal het prestigieuze Yperleygebouw op de hoek van de Grote Markt in Ieper gekocht.

Begin vorig jaar besliste de Ieperse gemeenteraad om het Yperleygebouw op de hoek van de Grote Markt en de Sint-Jacobsstraat openbaar te verkopen. Het gebouw stamt uit 1922 en zowel de buiten- als binnenkant is een beschermd monument. Momenteel hebben enkele administratieve diensten van de stad Ieper hun kantoor in het Yperley, maar uiterst in maart volgend jaar zullen zij verhuizen naar het Aurisgebouw, samen met alle andere stadsdiensten. Een schatter plakte een minimumvraagprijs van 1.050.000 euro op de Yperley.

Openbare verkoopdag

Een eerste verkoopdag in november vorig jaar was een maat voor niets, maandag vond een tweede verkoopdag plaats in het stadhuis. Het voltallige schepencollege tekende present, net als een twintigtal kijklustigen. Toen notaris Johanna De Witte overging tot de effectieve verkoop bleek er maar één geïnteresseerde: NV De Lissewal. Dat is de vennootschap van Jurgen Crombez, Rudi Declercq en Lars Decloedt. De Lissewal is nu een feestzaal en hotel in Elverdinge en zal nu een tweede vestiging krijgen. Niemand bood meer dan de 1.050.000 euro en zo werd de verkoop beklonken.

Jurgen Crombez, Rudi Declercq en Lars Decloedt
Jurgen Crombez, Rudi Declercq en Lars Decloedt© EF

Het trio is van plan om van het gebouw een horecazaak te maken met een deel privéwoning voor Jurgen Crombez. Er zullen groepen kunnen logeren, in de binnentuin kunnen recepties plaatsvinden en bovenaan het gebouw komen twee vakantiewoningen. “We hopen al in april of mei volgend jaar te openen”, zegt Jurgen Crombez.

(JL)

Lees meer hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier