De Lijn zoekt in West-Vlaanderen dit jaar ruim 50 nieuwe chauffeurs

In heel Vlaanderen zoekt De Lijn dit jaar 415 chauffeurs. © De Lijn
Redactie KW

De Lijn zoekt in West-Vlaanderen dit jaar ruim 50 nieuwe buschauffeurs. Die moeten in de loop van 2018 het natuurlijke verloop bij het rijdend personeel opvangen.

Ruim 50 nieuwe chauffeurs heeft de Vlaamse vervoermaatschappij dit jaar in West-Vlaanderen nodig om het natuurlijke verloop door gepensioneerden en vertrekkers op te vangen. Roger Kesteloot, directeur-generaal van De Lijn: “We zoeken vooral nieuwe mensen in de kuststreek en de regio Kortrijk-Ieper. Aan de kust gaan geslaagde starters aan de slag als buschauffeur, maar ze kunnen op termijn en na testen de bus combineren met de Kusttram. Dat maakt een job in die regio extra afwisselend.”

Jobdag

De Lijn houdt op 3 maart een jobdag in de stelplaatsen van Grimbergen (Vlaams-Brabant) en Sint-Niklaas (Oost-Vlaanderen). Geïnteresseerden kunnen er kennismaken met hun toekomstige collega’s.

Daarnaast krijgen ze een rondleiding en mogen ze op de stelplaats onder begeleiding van een instructeur een proefritje maken met een bus. Loopt de jobdag vol, of zijn de twee locaties te ver, dan kunnen West-Vlaamse kandidaat-chauffeurs ook via de jobsite van De Lijn solliciteren.

Evenwichtige leeftijdsmix

Vorige week maakte De Lijn nog bekend dat het bedrijf heel wat vijftigplussers aanwerft. “Mensen met veel ervaring zijn even welkom als jongeren die nieuw zijn op de arbeidsmarkt”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. “De Lijn heeft oog voor een evenwichtige leeftijdsmix. Wat telt, is gedrevenheid om goede dienstverlening te bieden aan de reizigers. Je komt hoe dan ook terecht in een boeiend bedrijf waarin volop geïnvesteerd wordt.”

In heel Vlaanderen zoekt De Lijn dit jaar 415 chauffeurs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier