Rubriek Economie

De Klokke in Kortrijk is verkocht aan Oost-Vlaamse bierhandelaar

14/09/16 om 09:19 - Bijgewerkt om 09:19

De nieuwe eigenaar gaat nu op zoek naar een uitbater.

De Klokke in Kortrijk is verkocht aan Oost-Vlaamse bierhandelaar

Frank Vierstraete en Mieke Voet van café De Klokke in de Oudenaardsesteenweg kondigden op dinsdag 13 september aan dat hun zaak verkocht is.

De Klokke, het café van Frank Vierstraete (60) en Mieke Voet (61) stond al enkele jaren te koop. "We keken op het gemak uit naar een overnemer", luidt het. Dinsdagavond lieten Frank en Mieke aan de verenigingen die de lokalen van De Klokke gebruiken weten dat de zaak verkocht is.

De Klokke werd verkocht aan een investeerder. "Het betreft een bierhandelaar uit Oost-Vlaanderen die het gebouwencomplex kocht. Hij is nu op zoek naar een uitbater. De investeerder wil liever anoniem blijven omdat de uitbater en niet de investeerder het gezicht van de zaak moet worden." Frank en Mieke zijn bereid om nog tot midden 2017 de zaak te blijven runnen. "Indien er zich vroeger een nieuwe uitbater aandient, trekken wij ons terug."

Frank is alvast van plan om de nieuwe uitbater aan te sporen om de omgang met de 13 verenigingen die in De Klokke gehuisvest zijn met hetzelfde elan voort te zetten. Naast die verenigingen die er hun lokaal hebben, maken ook nog verschillende verenigingen meermaals gebruik van de zalen en de accommodatie.

Frank en Mieke baten al 38 jaar De Klokke uit.

(EDB - foto KDS)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!