De Houtlandse Tuinsappen: “De eerste mobiele fruitpers”

Thijs Tanghe en Célien Bulcke: synoniem voor sappige gezondheid. © MDW
Redactie KW

Thijs Tanghe en Célien Bulcke in Oedelem zijn met ‘De Houtlandse Tuinsappen’ één van de tien finalisten van Creatieve Ondernemer.

Thijs Tanghe startte in 2009 met een fruitvriendelijke onderneming in Oedelem. Voordien gaf hij les aan de Land- en Tuinbouwschool in die gemeente. Nadien begon hij met een uniek concept: een mobiele fruitpers. In Oostenrijk kocht hij het apparaat dat tot 500kg vruchten per uur kan verwerken.

Het gaat vooral om appelen en peren, maar die combineren met aardbeien, krieken, kersen, rabarber, aalbes, kruisbes en zwarte bes geeft een extra dimensie aan het sap. Sinds kort is er ook een vaste perslocatie in Moerbrugge, maar vanaf 75kg of meer komt Thijs ook op locatie.

Met zijn mobiele fruitpers toert hij het hele land door: van de Vlaamse Ardennen tot Limburg en Vlaams-Brabant. September en oktober zijn topdagen want het fruit is dan plukrijp. Dan komt hij handen te kort om het vele werk aan te kunnen.

Toptien

“Natuurlijk vind ik het een hele eer om in deze top tien te staan. Ik ben een beetje als een idealist begonnen. Als jonge gast heb ik tonnen fruit geraapt, maar ik moest toen honderden kilometers rijden om het te persen. Vandaar dat ik met dit mobiele concept begonnen ben. Maar ik ben nog altijd diezelfde idealist.”

(MDW)

DE HOUTLANDSE TUINSAPPEN

Activiteit: fruit en noten persen.

Aantal werknemers: 2, maar meer in het topseizoen.

Website:http://www.cdconstructs.be

Stemmen kan tem 18 oktober op www.creatieveondernemer.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier