‘De Familie Jansen’ is beste koffiebar van het land

Redactie KW

‘De Familie Jansen’ van Coby en Cris Jansen werd tijdens de prijsuitreiking van horecavakblad Venuez uitgeroepen tot beste koffiebar van het land

“Venuez is een gerenommeerd vaktijdschrift voor de horeca. De laatste trends en tendensen in de sector komen er aan bod. Op hun Hospitality Awards 2014 waren we een van de vier genomineerden in de categorie ‘Best Coffee Bar’. Tot onze grote verbazing gingen we met de prijs aan de haal. Onverwacht, want we openden amper een jaar geleden onze deuren”, oppert zaakvoerster Coby Jansen. “Ik volgde een barista-opleiding en Cris ging zich bijscholen bij theesommelier Ann Vansteenkiste. We hebben voor ieder humeur de ideale koffie. Naast onze ontbijt- en brunchformules serveren we af en toe ook cocktails. En elke zes weken exposeert een nieuwe fotograaf bij ons”, gaat Coby verder. “De overwinning was echt een verrassing voor ons. Onze zaak heeft nauwelijks 20 zitplaatsen en daarmee waren we wellicht de kleinste horecazaak die vertegenwoordigd was op het gala.”

Ondernemend Oostende

Coby vindt de prijs vooral leuk voor Oostende. “Het feit dat onze zaak opgepikt wordt door horeca trendwatchers toont aan dat de stad heel wat mogelijkheden biedt voor kleine en alternatieve zaken. In die zin hoop ik dat we inspirerend kunnen zijn voor nieuwe startende ondernemingen. (MF)