De Druivelaar heeft met eigen chocomousse Dessert van het Jaar

De Druivelaar gerund door Petra Volckaert sleepte er de eerste prijs in de wacht in de categorie desserts met haar chocomousse. © CLY
Redactie KW

Vorige week maakte Bert Gabriels de categoriewinnaars bekend van de deelnemers aan de wedstrijd ‘Product van het jaar’ in het Brussels restaurant Sett. De Oostrozebeekse speciaalzaak de Druivelaar gerund door Petra Volckaert sleepte er de eerste prijs in de wacht in de categorie desserts, een trofee waarmee de zaakvoerster heel bij is.

“Product van het jaar, is een wedstrijd die voor de tweede keer georganiseerd wordt in België. Je moet evenwel producent zijn van een product om te mogen deelnemen. Wij schreven in met onze zelfgemaakte chocomousse volgens een eigen recept en dit in de categorie desserts”, zegt Petra Volckaert van De Druivelaar. “Met onze deelname was het de bedoeling vooral de consumenten te laten proeven van ons product en wanneer ze het fijn vonden dan ook te stemmen voor onze zaak. Gedurende de maand mei stonden de dag door proevertjes in de winkel zodat iedereen de kans kreeg om te oordelen over dit lekker dessert.”

“Op 15 juni kregen we te horen dat wij genomineerd waren maar pas op 29 juni op de prijsuitreiking in Brussel wisten we dat de trofee binnen was. Wij zijn vanzelfsprekend inde wolken met deze prijs wants als piepklein bedrijf tussen al die grote producenten erin slagen de trofee binnen te halen, is echt geen klein bier.”

Tot het einde van de zomervakantie blijven er heerlijke proevertjes staan in de winkel. “Als ik de kans krijg om ons product verder te commercialiseren zal ik daar zeker op in gaan”, besloot zaakvoerster Petra Volckaert.

(CLY-foto CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier