De Brabandere bouwt nieuwe betoncentrale in Duinkerke

Redactie KW

De nieuwe betoncentrale van Group De Brabandere zal in de haven van Duinkerke opereren onder de naam ‘Flandres Beton’. De centrale treedt in werking in januari 2015.

“Momenteel hebben we zestig medewerkers in dienst, wat een verdubbeling is in vergelijking met tien jaar geleden”, vertellen de broers Paul en Pieter De Brabandere. “Het voorbije decennium is onze omzet ook verviervoudigd tot om en bij de 12 miljoen euro. We zijn ook al vijf jaar actief op de Franse betonmarkt. De vraag blijft groeien. Zo leveren we beton aan landbouwbedrijven, polierders, aannemers en particulieren. De maximale capaciteit van onze bestaande betoncentrale werd al enkele malen op de proef gesteld. Bovendien kan je beton maar gedurende anderhalf uur vervoeren. Daarom leek het ons opportuun een nieuwe betonvestiging op te richten in Noord-Frankrijk. Onze actieradius wordt zo ook uitgebreid. Vanuit Duinkerke kunnen we nu leveren tot Boulogne-Sur-Mer”, aldus de broers

Locatie centrale

De Group De Brabandere kocht in Loon-Plage een terrein van 3ha met de mogelijkheid om uit te breiden tot 4,5ha. “De grondstoffen kunnen er zowel per spoor, over de weg als via de binnenscheepvaart aangebracht worden. Het is ook belangrijk dat we de ‘Norme Française’ (de NF) behalen voor de kwaliteit van ons beton. We willen later ook op werken van de Franse staat kunnen leveren.” De productie in de nieuwe betoncentrale start in januari 2015 en zal aan tien tot vijftien arbeidskrachten werk bieden.” (RLV)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier